fbpx Skip to content

De 5 zonnebrillentrends van 2023

Het dragen van een zonnebril is populair, maar wist je dat het ook je ogen beschermd? Een zonnebril is voor jouw ogen wat zonnebrandcrème is voor jouw huid. Het beschermt jouw ogen namelijk tegen ernstige oogziekten en schadelijke UV-stralen.
JM optiek Enschede biedt een breed assortiment aan van hoogwaardige merkzonnebrillen met een label dat 100% UV-bescherming garandeert. We zetten er een paar op een rij aan de hand van de zonnebrillentrends van 2023.

1. Geometrische zonnebrillen
Geometrische vormen zie je nu overal in terug. Van behang tot vloerkleed, kunstwerk en natuurlijk in brillen en zonnebrillen. Vooral de zeshoek is in brillenland booming dit jaar. Ze zijn te vinden in verschillende kleuren en materialen.
Deze zonnebril van Prada is al gespot op de catwalks en uit te proberen bij JM optiek


Prada

2. Vierkante zonnebrillen
Een absolute trend die door diverse merken is opgepakt is de vierkante zonnebril. Met name Ray-Ban en Dolce & Gabbana zijn hierin de marktleiders. De rechte lijnen komen het best tot zijn recht bij iemand met een rond of hartvormig gezicht. Qua grootte kan je het zo bont maken als je wilt en ook qua montuur is de vierkante zonnebril te verkrijgen met een metalen of kunststof montuur. Wij gaan helemaal mee in ons aanbod en bieden o.a deze prachtige D&G zonnebril aan met gouden montuur.

D&G

3. Gouden montuur zonnebrillen
Deze trend is niet meer weg te denken en verdiend daarom een eigen plekje in onze top 5. Het gouden montuur is terug te vinden in ons assortiment van brillen en uiteraard ook van de zonnebrillen. Het staat chique en tijdloos. Celebrities lijken er wel standaard minimaal één in hun garderobe te hebben. De combinatie goud en aviator is een klassieker en bij ons met name te vinden in de collectie van Versace.

Versace

4. Gekleurd glas zonnebril
De standaard zwarte glazen voor zonnebrillen zijn al lang geleden verdreven door vrolijkere kleuren. Maar wist je dat gekleurde glazen ook een functie hebben? Zo zie je met roze glazen veel beter contrast, gele glazen zijn uitstekend voor achter een computerscherm en blauwe glazen filteren scherp licht. In ons assortiment zijn alle kleuren te verkrijgen. Ons hart gaat sneller kloppen van deze Carrera met groene glazen. Deze glazen zorgen ervoor dat je omgeving er een stuk ‘koeler’ uitziet, erg handig voor de warme zomer.

Carrera

5. Zwaar montuur zonnebrillen
Retro stijlen zijn deze zomer weer helemaal terug in de mode. Veel iconische vormen zijn te zien in het straatbeeld. Zo ook het zwarte, zware montuur. Deze is erg aanwezig, maar met deze design bril mag ook zeker geshowed worden. Bij ons staat er in dit genre met stipt op één; de Hugo Boss zonnebrillen. De discrete en authentieke luxe is wat wij gewend zijn en dit seizoen weer terug zien. Past deze stijl bij jou? Kom dan gerust langs om te passen.